Sprawdzian z technologii gastronomicznej mleko




Wartość odżywcza i skład chemiczny warzyw.. Zakłada się, że zajęcia edukacyjne zostaną przeprowadzone w wymiarze 300 godzin w realizacji całego cyklu na-uczania.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTEM CZ.1.. SUROWE - bez dodatkowej obróbki technologicznej .. są to emulsje tłuszczów i olejów ro ślinnych z mlekiem lub wod ą oraz barwnikami, dodatkami .Na zajęciach z technologii gastronomicznej opracowywaliśmy temat: Wykorzystanie w żywieniu napojów z mleka fermentowanego.Śmietana i śmietanka.. Przetwory z ziemniaków.. Serwis używa technologii cookie zgodnie z ustawieniami twojej przeglądarki i polityką prywatności.Zgodnie z planem nauczania dla zawodu kucharz małej gastronomii na zaję-cia z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem przeznaczono 8 godzin w cyklu nauczania w szkole dla młodzieży.. Napoje mleczne fermentowane: produkuje się z mleka normalizowanego lub odtłuszczonego, pasteryzowanego, poddanego fermentacji mlekowej wywołanej przez czyste kultury drobnoustrojów właściwych dla danego rodzaju napoju.Sprawdzian z tgzt.. MLEKO I JEGO PRZETWORY MLEKO WARTOŚĆ ODŻYWCZA I SKŁAD CHEMICZNY MLEKA Mleko - jest wydzieliną gruczołu mlecznego ssaków Podstawowymi składnikami mleka są : Białka 3,4% Tłuszcze 2% Cukrowce 4,9% Składniki mineralne Witaminy Woda 90% Energia 51 kcl OGÓŁEM MLEKO = 2% CECHY FIZYCZNE I ORGANOLEPTYCZNE MLEKA Gęstość mleka 1,02 -1,033 g/cm3 Zebranie z mleka tłuszczu zwiększa jego .Mleko i jego przetwory w żywieniu człowieka - test Test obejmuje pytania z tematu: "Mleko i jego przetwory w żywieniu człowieka" Przedmiot: zasady żywienia i technologia gastronomiczna Klasa: druga, technikum hotelarskie W pytaniach z wyborem należy zakreślić kółkiem lub krzyżykiem wybraną odpowiedź.Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies..

Mleko, śmietana i śmietanka w produkcji gastronomicznej 5.2.

Grzyby 51 - 52 Podział i charakterystyka oraz walory smakowe grzybów.. Odmiany.. Ziemniaki 49 - 50 Budowa i skład chemiczny ziemniaków.. Dlatego przed pobraniem każdego ebooka należy się zarejestrować w programie .TEST SPRAWDZAJĄCY Z TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ .. Leguminami nazywa się desery z: a) owoców b) kwaśnego mleka c) śmietanki d) kasz 14.. [PDF] Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. Data zakończenia 2017-02-12 - cena 19,90 złSPRAWDZIAN WIADOMOŚCI Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa I / WARZYWA / 1.. 3.Który zestaw obiadowy jest zgodny z zasadami racjonalnego żywienia: a. zupa pomidorowa z lanymi kluskami, makaron z sosem bolońskim, .Test sprawdzający wiedzę dla klasy IV Technikum Gastronomicznego z technologii gastronomicznej - działu DESERY.. Wymagania wstępne, czyli wykaz niezbędnych umiejętności i wiedzy, które powinieneś miećInformacje o Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta 2 - 6705390715 w archiwum Allegro.. W związku z tym technologia żywności jest działem technologii 0 sposobach wytwarzania żywności i przemianach chemicznych, bio-chemicznych, fizycznych i biologicznych jakie zachodzą w toku prze- Zapoznaj się z treścią nauczania w pliku..

Ocena towaroznawcza i zastosowanie w technologii gastronomicznej mleka i jego przetworów 5.1.

Owoce 53 - 54Mleko 2014-01-09 mgr Janina Niebudek 2 Ocena towaroznawcza mleka Przedmiot Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Etap edukacyjny Szkoła zawodowa klasa I i klasa II Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 4 Opis Lekcja interaktywna związana z oceną towaroznawczą mlekaZ TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ 512(03)/T-5, SP/MEN/1999.12.20 KLASA II TG .. mleka i jego przetworów w technologii gastronomicznej.. W poradniku zamieszczono: 1.. Te i inne publikacje do nauki zawodów: technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, technik technologii żywności, cukiernik, kelner (kwalifikacje T.6, T.15, T.4, T.9) można obejrzeć i kupić pod adresem sklep..plz różnych grup surowców (warzyw, owoców, grzybów, mleka, jaj, mąki, kasz, mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb).. sanitarno - epidemiologiczne podczas produkcji gastronomicznej, − postępować z gośćmi hotelowymi, − korzystać z różnych źródeł informacji.Plik TEST technologia mleko.pdf na koncie użytkownika ZlotaKasienka • folder Technologia Gastronomiczna • Data dodania: 31 sie 2014 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Dział nr 3. to: Charakterystyka procesu produkcyjnego..

Ułatwi Ci wykonywanie różnych potraw z pomocą receptury gastronomicznej.

Zgodnie z wymaganiami do nowych egzaminów zewnętrznych, test sprawdza wiedzę i stopień zrozumienia nauczanych treści.Sprawdzian wiadomości z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta w klasie II TŻ i GD - Dział „Jaja" Grupa I 1.Skorupa jaja zbudowana jest głównie z: A.siarczanu magnezu B.węglanów i fosforanów wapnia i magnezu C.węglanów sodu i potasu D.siarczku żelaza 2.Komora powietrzna: A.powiększa się podczas przechowywania jaj B.zmniejsza się podczas przechowywania jaj C.nie .Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. Tłuszcze ro ślinne otrzymuje si ę z nasion lub owocow ro ślin oleistych.. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy .Test diagnozujący wiadomości klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej 1.. W której części ziemniaka znajdują się największe ilości skrobi: A pod skórką B w warstwie kory pierwotnej C w pierścieniu wiązek przewodzących D rdzeniu wewnętrznym 2.Opracowanie publikacji : mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Strona | 1 mgr inż. Dariusz Mączka ĆWWI ICCZZEENN IA A II ZZAADDAANNIA Z TTEECCHHNNO OLLOGGIIII GASTRROONNOOMMIICCZZNNEEJJ Z E ELLEEMMENNTTAAMMII TOWAROZZNNAAWWSSTTWWAA 2015Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) ..

Witam jutro mam sprawdzian z technologia gastronomiczna związana z towaroznawstwem z dziłu mleko i sery nie wiecie co może być na sprawdzianie z pytanie które wyślecie które się pojawi daje naj.

Brokuł jest to warzywo: (1 pkt.). Typy kulinarne.. Kompot francuski sporządza się z owoców: .. Charakterystyka towaroznawcza owoców i ich wykorzystanie w produkcji potraw 5.. Podstawowe wiadomości o mleku.. a) PRAWDA b) FAŁSZ.. proszę wysyłać pytania i od razu odpowiedzi jeśli możecie acha jestem z okolic myślenicW A R Z Y W A Materiały e-learningowe do nauki przedmiotu: Autor opracowania: mgr inż. K. Matłosz technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie 1.. PODSTAWOWE POJĘCIA ProcesProces produkcji produkcji w gastronomii to zbiór świadomych czynności zmierzających do przekształcenia surowców roślinnych i zwierzęcych w produkty żywnościowe o jak największych walorach jakościowych.Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im SpytkaLigęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: .. (1 pkt.). Część 1 do pobrania: INSTRUKCJA JAK POBRAĆ EBOOK Cześć z racji tego, że prowadzimy tę stronę za darmo jedyne co mogliśmy zrobić aby się utrzymać to wprowadzić reklamy.. a) liściowe b) cebulowe c) kapustne d) rzepkowate.. Podręcznik.. 18 h Moduł VIII 65-67 Mleko, skład chemiczny i warto ść od żywcza.. Wiadomości możesz uzupełnić z podręcznika Anny Kmiołek-Gizara „Sporządzanie potraw i napojów" część 2., strony: 103 -118.z ziemniaków i grzybów 4.6.. Warzywa to rośliny zielne (jednoroczne, dwuletnie lub wieloletnie), które służą człowiekowi za pokarm bezMleko i przetwory mleczne w technologii gastronomicznej.pdf na koncie użytkownika bukowski951 • folder Ćwiczenia • Data dodania: 5 mar 2014 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Sprawdzian wiadomości Warzywa 47 - 48 Podział warzyw w technologii gastronomicznej..



Komentarze

Brak komentarzy.